Csoki Protokoll

Élet a csokimennyországban

Fehércsokis epres mini mousse torta

2020. május 19. 15:14 - demeterklaudia

A piros gyümölcsök kétségkívül a kedvenceim, és ha ezt csokival is párosítjuk az maga a mennyország. Ez az egyik olyan receptem, amit a család és barátok a legjobban imádnak, nem mellesleg főzőversenyt is nyertünk vele! Ha egy egyszerű finomsággal fürdőznél a család és barátok dícséret-tengerében akkor erre van szükséged!

blogponthu-epres-fehércsokis-mousse.jpg

 Elkészítési idő: 20 perc + 20 perc sütési idő és 2 óra pihenés
 Elkészíthető adag: 6-8 mini torta (kiszúród méretétől függ) 
Nehézségi fokozat: 4/10

 

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 80 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1cs. sütőpor

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Külön választjuk a tojás sárgáját és a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a cukor felével, majd a fehérjét is felverjük. Mikor végre kemény habbá válik, akkor hozzáadjuk a cukor másik felét. Majd a többi hozzávalóval óvatosan összekeverjük és egy lapot kenünk belőle.

Mi az a mousse? 

A mousse szó franciául a habot jelenti, és valójában erről is van szó: ez egy könnyed, laza textúrájú csokihab. A jó mousse-hoz azonban nem lehet bármilyen csokoládét felhasználni, a lényeg ugyanis az alapanyagokon múlik! Minél kiemelkedőbb csokoládét használsz hozzá, annál finomabb lesz, mert ez adja meg a mousse karakteres ízét! 

Fehér csoki mousse:

  • 4dl tejszín
  • 200 g Demeter fehércsokoládé

2dl tejszínt kb 80°C-ra melegítünk és hozzáadunk 200 g Demeter fehércsokit, majd a tűzről levéve addig keverjük amíg a csoki egyenletesen elolvad. Hagyjuk kihűlni majd a maradék 2 dl tejszínt keverjük fel habbá. Ezután keverjük hozzá a fehércsokis krémünkhöz. 

A piskótából kis karikákat szúrunk ki, megkenjük őket a fehér csokoládés krémmel, és ízlés szerint néhány eperdarabot nyomunk bele. Végül rátesszük a felső piskóta karikát is, megkenjük ezt is ill az oldalakat. 

Díszítéshez:

  • pár szem eper
  • 100 g Demeter étcsokoládé

Hűtőben legalább 2 órán át tároljuk, de legjobb ha egy egész éjszakán keresztül hűtjük. Ha kihűlt, a tetejét áthúzzuk Demeter étcsokoládéval. Én legszívesebben étcsokiba mártott eperrel szoktam díszíteni, fenomenális ízélmény! 

 

Szólj hozzá!
Címkék: recept mousse

A bejegyzés trackback címe:

https://csokiprotokoll.blog.hu/api/trackback/id/tr7214914390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása