A piros gyümölcsök kétségkívül a kedvenceim, és ha ezt csokival is párosítjuk az maga a mennyország. Ez az egyik olyan receptem, amit a család és barátok a legjobban imádnak, nem mellesleg főzőversenyt is nyertünk vele! Ha egy egyszerű finomsággal fürdőznél a család és barátok dícséret-tengerében akkor erre van szükséged!
Elkészítési idő: 20 perc + 20 perc sütési idő és 2 óra pihenés
Elkészíthető adag: 6-8 mini torta (kiszúród méretétől függ)
Nehézségi fokozat: 4/10
A piskótához:
- 4 tojás
- 80 g cukor
- 100 g liszt
- 1cs. sütőpor
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Külön választjuk a tojás sárgáját és a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a cukor felével, majd a fehérjét is felverjük. Mikor végre kemény habbá válik, akkor hozzáadjuk a cukor másik felét. Majd a többi hozzávalóval óvatosan összekeverjük és egy lapot kenünk belőle.
Mi az a mousse?
A mousse szó franciául a habot jelenti, és valójában erről is van szó: ez egy könnyed, laza textúrájú csokihab. A jó mousse-hoz azonban nem lehet bármilyen csokoládét felhasználni, a lényeg ugyanis az alapanyagokon múlik! Minél kiemelkedőbb csokoládét használsz hozzá, annál finomabb lesz, mert ez adja meg a mousse karakteres ízét!
Fehér csoki mousse:
- 4dl tejszín
- 200 g Demeter fehércsokoládé
2dl tejszínt kb 80°C-ra melegítünk és hozzáadunk 200 g Demeter fehércsokit, majd a tűzről levéve addig keverjük amíg a csoki egyenletesen elolvad. Hagyjuk kihűlni majd a maradék 2 dl tejszínt keverjük fel habbá. Ezután keverjük hozzá a fehércsokis krémünkhöz.
A piskótából kis karikákat szúrunk ki, megkenjük őket a fehér csokoládés krémmel, és ízlés szerint néhány eperdarabot nyomunk bele. Végül rátesszük a felső piskóta karikát is, megkenjük ezt is ill az oldalakat.
Díszítéshez:
- pár szem eper
- 100 g Demeter étcsokoládé
Hűtőben legalább 2 órán át tároljuk, de legjobb ha egy egész éjszakán keresztül hűtjük. Ha kihűlt, a tetejét áthúzzuk Demeter étcsokoládéval. Én legszívesebben étcsokiba mártott eperrel szoktam díszíteni, fenomenális ízélmény!